info@feelgood.bg
0885 815 076

лого
пл. Славейков 8, вх. Б, София
(с предварително записване)

BTV „Преди обед“. Галя Мутафова в проект „Промени се“

Медии

В проекта ”Промени се” в предаването ”Преди обед” този път имаха различна цел. За пръв път обект на внимание щеше да бъде дете.

Идеята беше да се помогне на Снежи на 11г. да придобие здравословни навици на храненене и двигателна активност, да възстанови самочувствиета си и желанието си за кантакти, игри, общуване.

Така аз,  Галя Мутафова, бях поканена като психолог към проекта.

Още от самото начало знаехме, че задачата не е лека. Предстоеше работа не само с детето, но и с цялото семейство.

Наднормените килограми, осакатяваха здравето и психиката на подрастващата Снежи. Често това беше причина да не се чувства добре, да се затваря, да не иска да контактува с връстниците си.

Работата с екип от треньор, диетолог и мен като психолог щеше да превентира и възможността от развитие на хранително разстройство в бъдеще.

Защото опита ми с деца, които са се разболели, показва че често старта е такъв. Наднормени килограми в пред пуберитетна възраст, които момичетата решават да свалят драстично по-късно.

Като психолог моята цел беше да се покаже, че наднорменото тегло при децата рефлектира на живота им, на себеусещането им, а това е опасно и изисква внимание.

А това е първото предаване, в което разглеждаме мащаба на проблема: наднормено тегло при децата и обсъждаме последствията.

Преди обед, Галя Мутафова психолог. За мащабите и последствията на проблема наднормени килограми при деца

Последни статии

divider

Преяждане. През какво преминахме със Снежи?

Преяждане. През какво преминахме със Снежи?

Снежи е дете на 11 години, а тежи 85 кг. Когато се запознах с нея видях затворено и тъжно дете. Страдаше от системно преяждане. Странеше от връстниците си, беше подигравана, затворена, не и се правеше нищо, а утешението беше храната. Преяждането за Снежи беше станало...

повече информация
BTV „Преди обед“. Терапия на дете с наднормени килограми

BTV „Преди обед“. Терапия на дете с наднормени килограми

Имам честа да бъда поканена като психолог в предаването Преди обед. Мисията е следната: Снежи, дете с наднормени килограми и с постоянно преяждане. Снежи ще претърпи пълна промяна. С нея и семейството и работят фитнес треньор, диетолог и аз -психотерапевт. Целта е да...

повече информация
Инвитро.БГ Психологическа помощ при проблемно забременяване

Инвитро.БГ Психологическа помощ при проблемно забременяване

Благодаря на www.invitro.bg  за предоставената възможност да публикувам авторски материали, касаещи проблемното забременяване . За съжаление, чудото на зачатието и раждането понякога се оказват не лесен процес. Психологическата помощ при проблеми със забременяването е...

повече информация