лого

Овладейте тревожността си сами. Върнете контрола над живота си

Измъчват ви тревожни мисли и безсъние? Струва ви се, че се задушавате? Вие ви се свят? Имате сърцебиене? Страхувате се, че с вас се случва най-лошото? Ужасявате се, че не можете да се грижите за любимите си хора? Притеснявате се, че не можете да вършите работата си? Дори най-хубавите ви моменти са помрачени от тревога?

Вземете отново живота си в ръце с програмата за самопомощ „Справи се с паниката и тревожността”.

Какво представлява програмата за самопомощ
„Справи се с паниката и тревожността“?

Програмата е онлайн видео курс за самостоятелна работа, който ще ви помогне:

1. Да овладеете паник атаките и единичните симптоми на тревожност, като високо кръвно, ускорен пулс, недостиг на въздух, виене на свят, чувството ,че „по тялото ви върви ток“.

2. Да съставите план за възстановяване на нервната система, за да си върнете нормалния начин на живот.

Планът включва техники за справяне с тревожността, режим, добавки, билки, минерали и витамини

Курсът съдържа 8 видеа с обяснения и техники за ежедневна употреба, с дължина 10 до 15 минути всяко.

Научете и приложете веднага техниките, които ви помагат да се изправите срещу тревожното разстройство и паническите атаки и да ги победите.

Как този курс ви помага да преодолеете тревожността?

Прилагайки наученото в курса, вие определяте сами каква е вашата степен на тревожност и кои от всички предложени техники да използвате, за да се справите с нея.

Научавате се да изготвяте възстановителна програма за намаляване на стреса и живот без симптоми на тревожно разстройство.

Усещате облекчение и се чувствате по-спокойни още след първите техники, които приложите.

Какво се случва, когато минете цялата програма за самопомощ?

1. Знаете как да се справяте с паник атаките и да се връщате в спокойно състояние, буквално за 10 минути.

2. Вече не се страхувате от симптомите на тялото, защото можете да ги овладеете, а това възпрепядства каскадната поява на паника – “страх от страха”.

3. Намалявате, устойчиво тревожните прояви, ако изпълнявате упражненията редовно и взимате определени добавки за отпускане, с които се запознавате по време на курса.

4. Чувствате се сигурни, защото можете да практикувате “успокояване” заедно с терапевт винаги и навсякъде. Достатъчно е да гледате съотвентото видео от курса..

Важно! За да преодолеете напълно и окончателно тревожното разстройство и паник атаките, трябва да поработите над тревожните си мисли. Това може да направите като се включите в тренинга “Овладей тревожните си мисли”. Създала съм го като втори етап на лечение на тревожността. Вие, като закупил видеокурса, ползвате 30% отстъпка от цената му. Разбира се, може да работите и индивидуално с психотерапевт.

Три стъпки за връщане към спокоен живот

За възстановяването и връщането към спокоен живот на повечето пациенти е напълно достатъчно:
1. Редовно прилагане на техниките от видео курса “Справи се с паниката и тревожността”.
2. Следване на програма за възстановяване на нервната система.
3. Малко допълнителна работа над тревожните мисли.

Ще можете ли да се справите сами?

Да, ако следвате стъпките, които ви предлагам в курса и прилагате техниките за самопомощ при овладяване на тревожност и паник атаки, ще се справите отлично с облекчаването на симптомите.

Създадох тази програма именно, за да можете да се преборите сами. Използвайте я за да доведете тялото и психиката си до състояние на спокойствие.

Как да разберете страдате ли от тревожност и панически атаки?

Страдате от тревожно разстройство или панически атаки, ако имате няколко, или всички, от изброените симптоми:

● висок пулс;
● високо кръвно налягане (понякога);
● чувство, че се задушавате;
● чувство, че ви се вие свят;
● страх от телесното ви състояние;
● мисли, че ще умрете от това, което ви се случва;
● постоянни тревожни мисли, свързани с тялото ви.
● Имате чувството за „ток по-тялото“

Разпознавате ли тези симптоми?

Ако е така, върнете спокойствието, увереността и контрола над живота си с програмата за самопомощ „Справи се с паниката и тревожността“.

Как да извлечете максимална полза от обучението?

1. Изгледайте целия курс и пробвайте всички техники. Скалата за проследяване на симптомите ще ви помогне да изберете най-ефективните за вас.

2. Включете най-ефективните техники в програмата си за възстановяване на нервната система и облекчаване на стреса и я комбинирайте с добавките за отпускане, за които ще намерите информация в курса.

Програмата
на курса

курс
ВИДЕО 1: „Как този курс ще ти помогне да преодолееш паниката и тревожността?”

● научавате кои са етапите от лечението на паник атаките и тревожността, с кои от тях можете да се справите сами и за кои ви е нужна помощ от психотерапевт.

ВИДЕО 2: „Как да преборим страха, че ще ни се случи нещо лошо, когато сме тревожни?“

● научавате по какво се различават симптомите, които изпитвате при смъртоносни състояния като инсулт и инфаркт и какво се случва с вас по време на паник атаки, което ви помага да разберете защо, билогично, няма как да сте в застрашаващо живота състояние, докато получавате паник атака.

ВИДЕО 3: „Измери степента на тревожност и подбери техниките, които ще ти помогнат“

● скала, с помощта на която да определите симптомите на тревожност и разяснения кои от предложените техники, кои симптоми облекчават. Тя ще ви помогне да разберете кои симптоми на паника са водещи при вас и кои са най-ефективните техники за тях

ВИДЕО 4: „Прогресивно мускулна релаксация за хора, които не могат да медитират“

• Това е демонстрация на техника за отпускане и преодоляване на напрежението, за хора, които са много напрегнати и не могат да медитират. Също ще помогне на тези, които предпочитат да разтоварват напрежението движейки се.

ВИДЕО 5: „Дишане с масаж на гръдния кош при недостиг на въздух“

• Един от най-разпространените симптоми на паника и тревожност е недостигът на въздух. Тази техника ще ти помогне много добре, ако чувстваш гърдите си сковани или имаш усещането, че не можеш да си поемеш достатъчно въздух.

ВИДЕО 6: Преодоляване на паническа атака и техника за разтоварване от негативни емоции

• Видеото съдържа две техники, които се прилагат заедно, когато имате паник атака. Първият етап е най-лесната и бърза техника за преодоляване на паник атака. Много простичко дишане, което веднъж усвоено ще ви вади от паника за около 5 минути. Вторият етап е доразтоварващ негативните емоции, с него ще доразтоварите страха, болкат, гнева и ще се изпълните с положителните емоции,които са ви нужни. Така не само ще се успокоите, но и напълно ще възстановите ресурсното си състояние. Двата етапа са приложими и отделно- в случай ,че ви е нужно просто успокоение или пък в случай, че се чувствате натоварени от негативни емоции и искате да се избавите от тях. Приложени заедно, водят до пълно преодоляване на паник атаката и връщане напълно в ресурсно състояние, за да си довършите деня и задачите. 😊

ВИДЕО 7: Дишане със звук при силни негативни мисли и емоции

• Ако твоят водещ симптом са тревожните мисли, които не можеш да контролираш, това дишане е точно за теб. Това е дишане ,което спира прекомерното мислене и разтоварва негативните емоции, които то създава. Така, ще прекъснеш самосъздаването на тревожност.

ВИДЕО 8: „Цялостна грижа за стреса. Как да изготвиш твоята възстановителна програма“

● създаване на план за постигане на спокойствие, стабилност и връщане към обичайния ви начин на живот посредством най-ефективните техники от видеата и вкарването им в ежедневната ви практика.

● Обяснение на метаболитното естество на паник атаките и тревожността. Кои са физическите проблеми,стоящи зад психическите състояния. Представяне на най-ефективните добавки, витамини и минерали, които водят до намаляване на тревожността, дават спокойствие по природен начин и помагат цялостното възстановяване на нервната система.

Галерия

Защо вярвам,
че мога да Ви помогна?

Галя Мутафова

Казвам се Галя Мутафова и съм дипломиран психилог. Специализирала съм психотелесна терапия към Института за психотелесна терапия в София – обучение, сертифицирано от Европейската асоциация по психотерапия.

Вече 15 години работя с пациенти с тревожни разстройства и панически атаки и успявам да помогна на стотици хора да си върнат спокойствието и да съумеят отново да се радват на живота. Мехазнизмът за справяне с тревожността и паниката е доказано ефективен и аз ви го предоставям под формата на видео програма.

Има доказан механизъм за справяне с тревожността и паниката, който извлякох и е единен за хората, страдащи от паник атаки. Предложението ми е да ви го предостава под формата на видео програма, с което вие да можете да овладявате сами тревогата си.

В работата си, включително и в програмата за самопомощ „Справи се с паниката и тревожността “, използвам холистичен подход. Той включва психологически познания за естеството на паниката, техники за справяне с тревожността, ортомулекулярна психиятрия, която изследва метаболизма на паник атаките и препоръчва природни витамини, минерали, добавки за телесно облекчаване на симптомите.

Тревожността има психичен, социален и метаболитен компонент, който трябва да се обгрижи.

Сътруднича си със специалисти от различни области на медицината, или насочвам пациентите си към такива, за да им помогна да се справят наистина, и изцяло, със своя проблем.

Отзиви

stars

„Аз съм просто жена. Като всички – обичана, уважавана от съпруга си, обичаща и уважаваща човека до себе си. Жена, срещаща малки и големи препъни камъчета по пътя си. Като всички.
Един ден обаче се сблъсках с малко по-сериозен проблем. Разбрах, че съпругът ми има хазартна зависимост. Да се живее и диша с такъв проблем е кошмарно. Понякога непосилно. Колкото и да обичаш и уважаваш даден човек заради редица негови качества, появявайки се такова нещо помежду ви, нещата тръгват в друга посока рано или късно. С всеки изминал ден, въпреки взети сериозни мерки от негова страна у мен растеше един ужасяващ страх, изпитвах силна тревожност от това дали той/ние ще се справи/м с този проблем, защото все пак варианти имаше и да продължи. Улавях се, че мислите за това ме правеха много несигурна, плачех често, станах мрачен човек, усмивката ми я нямаше… Страх, тревожност и отново страх… С тях живеех.
Докато един ден реших, че е време да потърся помощ от професионалист. Така открих Галя Мутафова – Човек, Професионалист, страхотен Терапевт – със заслужени главни букви.
Днес, след не повече от 10 срещи с нея се чувствам доста ралично. Много спокойна, с липса на онзи ужасяващ страх, без онова силно чувство на безпокойство, което ме беше обзело.
Срещите с нея, подходът ѝ, методите ѝ – всички те те карат да се чувстваш себе си през цялото време и за кратък период излизаш от ада по един лек и естествен начин. Уж сам осъзнаваш толкова много неща, а всъщност това се дължи на извървян път от двама – „ти“ и Галя Мутафова.
Ако търсите помощ, защото не можете да се справите сами с такъв тип проблеми – не търсете друг.
Тя е.
Галя Мутафова е Човекът, който ще ви помогне отново да сте себе си, въпреки преживения ужас.

И днес… днес пиша това (отново) с усмивка на лице!“

„Започвайки работа с Галя нямах очаквания и дори не знаех дали съм направила правилната стъпка, разкривайки голяма част от живота си и предизвикателствата пред чужд човек, макар и професионалист.
Беше трудно, но успях с нейна помощ, само след няколко сеанса започвах да се чувствам все по-спокойна след разговорите си с нея. Започнах да комуникирам по-смислено и разбираемо със семейството си, детето си и най-вече със себе си. Започнах да създавам по-стабилна връзка със себе си и продължавам да се уча на емоционална саморегулация в интензивни моменти и ежедневни ситуации.“

„Започнах да работя с Галя защото изпитвах силна тревога без видима причина

и страх, че ще ми се случи нещо лошо /в главата ми нахлуваха различни сценарии/.

Галя е изключителен професионалист от тези за които психологията освен професия е и призвание.

Тя не дава отговори, нито решения, нито казва кое е грешно или правилно.Тя ти помага да откриеш сам отговорите и решенията си.

Но най-ценото което ми даде са инструментите, с които да се справя в случайте на страх и тревога.

Благодаря“

Често задавани въпроси

За кого е предназначен курсът?

● За вас, ако никога не сте посещавали психолог или психотерапевт, но имате тревожни мисли и паник атаки и търсите начин да ги овладеете сами.

● За вас, ако вече работите със специалист, но искате да имате инструменти, с които да се справяте сами с тревожността и паник атаките по всяко време.

За всеки, който има симптоми на тревожност и иска да се върне към нормалния си живот, да усети радостта от малките неща, непомрачена от тревожни мисли и страхове.

Колко време имате достъп до курса?

След като заявите и заплатите обучението, ще имате достъп до видеата за неограничен период от време. Гледайте ги и прилагайте техниките, показани в програмата винаги, когато имате нужда.

Колко струва програмата за самопомощ „Справи се с тревожността и паниката“?

Има хора, които искат да се справят изцяло сами.

Има хора, за които е важно да изпитат облекчение възможно най-бързо, затова се справят сами, но търсят и подкрепата на специалист.

Има хора, за които е важно да започнат борбата със симптомите веднага, но знаят, че им трябва помощ от психотерапевт, за да се излекуват напълно и са готови да я получат.

Изберете този вариант на програмата, с който ще се чувствате спокойни и мотивирани да започнете борбата с тревожността и паник атаките веднага.

Пакет 1

Постоянен достъп до курса

80 лв.

Пакет 2

 • Постоянен достъп до курса
 • ✔ 4 срещи в малка група ( до 5 човека), затворенаТелеграм група, в която отговарям на въпросите ви и ще ви помогна максимално ефективно да съставите своя лечебен план и режим. Ще разгледаме и практикуваме техниките заедно за още по-голяма ефективност. Ще изградим и схема на възстановяване от техники, добавки и билки, специално за вас. Групите са вечерни. След като сте изпратили заявка и заплатили пакета, ще ви бъдат изпратени възможности за включване. Единичната цена на четирите срещи е 320 лв, ако желаете на по-късен етап да се присъедините.

Пакетна цена: 80 лв. (видеокурс) + 320 лв. (група от 4 сесии) = 280 лв. (вместо 400 лв.)

320 лв.

280 лв.

Пакет 3

 • Постоянен достъп до курса
 • 4 срещи в малка, затворена група в Телеграм,
  в която отговарям на въпросите ви.
 • Включване в тренинг на живо „Овладей тревожните мисли“ за окончателно справяне с проблема. (Тренингът продължава 2 дни по 8 часа,събота и неделя и
  самостоятелната му цена е 300 лв.)

Пакетна цена: 80 лв. (видеокурс) + 320 лв. (група от 4 сесии)+ 300 лв. („Овладей тревожните мисли“) = 495 лв. (вместо 700 лв.)

700 лв.

495 лв.

Форма за записване

Моля изберете пакет:

8 + 8 =

лого

Ако искате да забравите за тревожността и безпокойството и да се наслаждавате на живота, можете да предприемете следните стъпки:

 1. Прочетете написаното на тази страница и преценете дали “усещате” този курс.
 2. Ако идеята да работите върху себе си по този начин ви допада, заявете и заплатете обучението.
 3. Ще получите имейл с детайлни инструкции как да се включите и да се възползвате от курса.

Как да се включите в курса?

За да имате достъп до курса е необходимо да инсталирате телеграм.

След като сме получили вашата заявка и плащане, ще ви бъде пратен линк за включване и ще можете да гледате и ползвате всички материaли.

Линкът е персонален.

Telegram logo


* За въпроси се свържете на телефон: 0885 815 076