info@feelgood.bg
0885 815 076

лого
пл. Славейков 8, вх. Б, София
(с предварително записване)

Индивидуална терапия и консултиране

индивидуална психотерапия и консултиране

Индивидуална психотерапия и консултиране

Индивидуалната терапия ще помогне на Вас или Вашето дете със справянето с хранително разстройство, тревожност, ниска самооценка, панически атаки и други проблеми.

Къде и как се провежда

Вариантите за провеждане на терапевтично лечение и консултиране са на живо за град Плевен и град София или онлайн. Предварително е необходимо да се свържете с мен и да уговорим час за среща.

Как протича първата среща

Индивидуалното консултиране е една от най-старите форми на психологическа помощ. Първата среща е уточняваща. Протича като естествен разговор, в който си изясняваме кой е проблема, който ви води при мен, и с какво мога да ви бъда полезна.

Проблемите обикновено са многопластови. Не е необходимо да се подготвяте предварително, да сте наясно с всички детайли и т.н. Обикновено хората споделят какво ги обърква и какво се случва с тях. Аз задавам доуточняващи въпроси, за да изясним заедно параметрите на проблема.

В края обобщавам какво е необходимо да се направи, за да се разреши проблема, който ви води при мен. След като начертаем своеобразен план, с който сме съгласни двустранно, пристъпваме към терапевтичното му  изпълнение.

В какво се състои индивидуалната терапията

Терапевтичният процес е различен и зависи както от човека, така и от проблема.

В началото на индивидуалната психотерапия е нужно да се опознаем. Ще разговаряме за пътя, по който сте минали, за това как сте опитвали да се справите досега, какво е давало резултат и какво не. Ще изработим и визия за това, което все още не сте пробвали за да се справите.

Ще начертаем своеобразна карта на нуждите ви, причините, които са ви довели в „задънена улица“.

Ще разберем кои са новите умения и знания, които са необходими да придобиете по време на психотерапията за да разрешите тревожещите ви въпроси.

Бавно и постепенно, ще започнем да развиваме, скрития ви потенциал. Така, че да можете да поемете отново “контрола върху живота“  си, както и да вземете решения, които да способстват по-голямо лично щастие.

„Там където душата е на собствения си път и е щастлива, психична болест няма“

Всеки проблем и заболяване имат свой смисъл, протичане, логика и нужда от обгрижване.

Какво ще ви даде това

  • Дълбоко разбиране за себе си и хората замесени в проблема. Ние можем да контролираме само това, което познаваме добре.
  • Изработване на поведения, които са ви нужни за по-бързо справяне. Повечето хора стоят с години в проблема си, мъчат се, тормозят се и вземат неадекватни решения, което ги съсипва. Няма нужда от толкова страдание! Терапията помага да „разплетем конците” на ситуацията. По този начин човек отново може да се радва на живота.
  • Внимание, грижа и съпричастност. Аз знам, че всеки прави максимума, на който е способен. Като психолог, психотерапевт и човек се стремя да разбирам хората, не да ги обвинявам. Знам че само с обич растем качествено, всеки в собствен ритъм и без насилие. Липсата на обич и разбиране е най-честия проблем, който води хората до душевна болка. Затова е толкова важно индивидуалната психотерапия да е уютен пристан, в който душата да се почувства приета, да може да се отпусне и да се подреди.
  • Различни гледни точки, помощ да намерите истинските отговори на душата и ума си. Помощ да се справите с нежеланите от вас поведения, или със симптомите от които страдате.

Какво ви се гарантира

  • Цялостен подход при терапията на различни видове заболявания
  • Коопериране с различни видове специалисти, ако такива са нужни за да се разреши проблема
  • Защитено пространство, в което можете да съберете мислите и чувствата си.
  • Пълна конфиденциалност
  • Професионална гледна точка
  • Разтоварване

Отзиви

stars
Какво казват моите клиенти

"Благодарни сме ти, че веднага откликна на нашият проблем и за няколко месеца работа ти ни помогна и ни научи как да говорим един с друг. Как да слушаме другия, а не да го поставяме до стената веднага щом не сме съгласни с него. Научи ни да правим крачки един към друг лице в лице, а не да се отдалечаваме."
Майка на момче на 11 години

депресия и анорексия

"Срещите ми с Галя продължиха няколко месеца и винаги съм ходила с желание при нея. Постепенно успях да се преборя с проблема си, да стана по-силна и по- разумна. До ден днешен, който и да има проблем винаги препоръчвам Галя, защото тя не е само психолог, а истински човек!!! С днешна дата имам дъщеря и съм в хармония със себе си и съвсем отговорно казвам, че това го дължа на Галя!"
Момиче на 21 год.

анорексия

"Галя е човекът, който събуди и повдигна дъщеря ми! Галя оживи дъщеря ми! Тя я излекува от анорексията.

Времето няма значение. Друго е същественото. Подходът на Галя. Знанието и как да се достигне и работи върху същината на проблема. Откриване на причината довела до отказ от живот. Работата над причината. Осмислянето, овладяването. Работата върху себе си. Живецът, който тя показва на едно дете, да следва точка по точка, докато придобие увереност и сила да се справи. Да открие изгубената причина да живее.

Галя върна дъщеря ми!

Скъпа Галка, Благословена да си! Благодарна съм за подхода, за търпението, за човечността – ПРИЗНАТЕЛНА СЪМ ТИ!"

От една поизстрадала майка на 3 дъщери

анорексия