info@feelgood.bg
0885 815 076

лого
пл. Славейков 8, вх. Б, София
(с предварително записване)

Мечтите, които ни ограбват и тези, които си струва да преследваме

Лични проблеми

Боже, колко химери има в главата на съвременния човек, колко противоестествени картини! Никога няма да спра да се дивя на чудните замъци, на безплътните образи, на лишените от цвят и топлина идеи.

Толкова са изящни, толкова са красиви, толкова са ефимерни и….Толкова студени и жестоки към раждащия ги.

Ето и някои споделени мечти:

„Аз съм пеперуда…. с прозрачни крила”

„Аз искам да бъда светлина без форма и тяло”

„Моята мечта е да съм жена с дълги крака, червена пола и прекрасен мъж, къща- голяма просторна и…..празна, като го казвам всичко това ми се струва някак далечно, студено, недосегаемо.”

„Искам да съм известна, велика и признат творец. Обичам медиите, които постоянно се интересуват, постоянно задават въпроси. Окъпана съм от светлини. Странно сега като ме караш да го преживявам се чувствам толкова…. толкова самотна на върха…толкова сама….А като ме питаш, кой искам да чуе за мен, кой искам да ме чуе…Първото нещо, което ми идва е мама…мама и татко..Ужас.”

„ Аз така разбирам мъжествеността. Искам да бъда елегантен мъж изтънчен, с обноски, слабичък, висок и….Само където като си го представям  и не виждам  лице, все не мога да му видя лицето и сякаш се отдалечава, отдалечава, отдалечава..прилича на силует.”

Какво им и липсва на тези мечти? Защо те съдържат в себе си толкова уж „красиви неща”, а като си позволят притежателите им да  поживеят  малко в тях, усещат студ, тъга, болка, недосегаемост… Следвайки ги, обикновено…”умират”. Къде е границата между добрата мечта и тази, която може да те унищожи?

На всички тези мечти им липсва емоцията на щастие, липсва им „ тяло”, липсват усещания за щастие. Да така е…защото те са плод на болката, на неразбирането, на неказаните думи, на нехаресването и омразата към тялото, те са плод на неприемането на живота такъв какъвто е. Те са спасително въже от реалността.Те са бягство. Бягство в един магичен свят, нереален свят, най-после спокоен свят, но и свят който е роден от проблемите в реалния, който ги съдържа по един магичен начин, който ги и задълбочава.

Няма здрави мечти, родени от нуждата да избягаш от проблемите си в живота!

Изхода:

Да разберете, кой е проблемът, от който бягате. Изправетe се срещу реалността и потърсете решения.

А когато ви дойде да мечтаете. Направете това с отворено сърце и любов. Позволете си щастието ви да рисува щастие. Тогава и мечтите ще се променят.

И може пак да искате да сте като пеперуда, но смееща се,пърхаща, усещаща въздуха, миришеща пролетта, нежно разтваряща крила.

И може пак да искате да сте известна…Но с мама и както редом до вас.

И може пак да искате семейство, но с прекрасен мъж, който ви гушка, който ви обича и вие можете да почувствате тази любов със сърцето си.

Позволете си да мечтаете,  усещайки. Тялото ще ви покаже дали това е мечта, съдържаща болка и водеща до болка или е мечта, която съдържа щастие и води до щастие.