info@feelgood.bg
0885 815 076

лого
пл. Славейков 8, вх. Б, София
(с предварително записване)

Обществена причина за Анорексия

Анорексия

Цялата тази нагласена „ Модерност“ е общо взето да създадеш животно с глава на сърна, тяло на пума и паунова опашка!!! Да вложиш милиарди, за да я рекламираш. И да накараш всички, които не изглеждат така, да се чувстват малоценни и да се “Погрижат за себе си”.

Дали знаем как модерната визия на жената афектира самочувствието на едно подрастващо момиче и как може да бъде причина за поява на анорекси1?

Обществото е една от причините за развитие на анорексия

Няма друга възраст, в която да е толкова важно да си харесван и да се харесваш. Разбира се, когато си детето, което не е уверено в себе си и не можеш сама да прецениш добрите си страни и красотата си, тогава лесно попадаш в нуждата да се сравниш с някакъв еталон, за да придобиеш представа коя си.

Свържете се с мен, ако имате нужда от консултация свързана с анорексията.

Еталоните за женска красота са навсякъде. Налагани са от цяли индустрии. Те печелят, казвайки ви какво е „Модерно“ да носите всеки сезон, коя е модерната прическа, коя е модерния цвят и форма на веждите. Дотук става въпрос за една подръжка от около 100 лева месечно, за да сте в тон с красотата, която само след 6 месеца ще има други стандарти и визии.

Проблемът на тази индустрия е, че стигна твърде далеч. Модерен е тип дупе, ханш, бедра, гърди, устни.  Т.Е модерно е да си с определена структура на тялото, а за Бога- тя е генетична!

И АКО ДОБРЕ НАБЛЮДАВАМЕ СТРУКТУРИТЕ НА ТЯЛОТО, КОИТО СЕ ПРОКЛАМИРАТ ЗА КРАСИВИ, СЪВСЕМ НЕ СА ОБИЧАЙНО И НАТУРАЛНО СРЕЩАНИ.

Манекенските размери- 90-60-90, при ръст над 173, с фина костна структура е нещо, което натурално се среща при по-малко от 5 % от населението на Земята.

Тип испански вид женски форми с малка талия, по едро дупе и при съвършени крака, е също нещо толкова необичайно.

Чашка Д и Е на сутиена е също рядкост. Това означава, че имате голям бюст на малка обиколка на гръдния кош, което чисто природно не е естествено. Жените, които са родени така, знаят какви  проблеми създава това от чисто биологично естество.

Плътните устни са характерни за жени с определени черти на лицето- по-едър нос, по-големи очи и съвсем не пасват на дълги и тънки носове, които са също модерни!!!

ЦЯЛАТА ТАЗИ НАГЛАСЕНА „ МОДЕРНОСТ“ Е ОБЩО ВЗЕТО ДА СЪСТАВИШ ЖИВОТНО С ГЛАВА НА СЪРНА, ТЯЛО НА ПУМА И ПАУНОВА ОПАШКА!!! И ДА ВЛОЖИШ МИЛИАРДИ, ЗА ДА Я РЕКЛАМИРАШ, КАРАЙКИ ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ИЗГЛЕЖДАТ ТАКА ДА СЕ ЧУВСТВАТ МАЛОЦЕННИ И ДА СЕ “ПОГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ”.

Как да предпазим Себе си и Дъщерите си, от вечното недоволство, че не сме достатъчни на ТОЗИ изкуствен свят. Да ги предпазим от постоянните диети, постоянните пластични интервенции и всички психични разстройства, свързани с неприемането на тялото. Гледайте в клипа:

Последни статии

divider

Какво е анорексия? Видове анорексия

Какво е анорексия? Видове анорексия

Анорексия нервоза е сложно хранително разстройство, което се характеризира със силен страх от наддаване на тегло. Разбирането на причините и симптомите на анорексията е от съществено значение за ефективно справяне и лечение на това състояние. Какво точно е анорексия?...

повече информация
Какво представлява лечението на анорексия

Какво представлява лечението на анорексия

Лечението на анорексия е изградено от много елементи: Медицинска помощ и лекарствена терапия при анорексия Както опоменах в статията "Анорексия. Физически и психически симптоми на болестта", редица органи и системи заболяват  в следствие от анорексията. Необходимо е...

повече информация