info@feelgood.bg
0885 815 076

лого
пл. Славейков 8, вх. Б, София
(с предварително записване)

20 начина да започнете да харесвате себе си повече

Лични проблеми

Искате да харесвате себе си повече? Тук ще разгледаме някои действия, които можете да предприемете, за да промените отношението си към по-добро. Ще Ви дам някои нови гледни точки и някои, които вече сте чували, но ще си припомните.

1. Тялото ви е средство,  за да постигнете мечтите си. Без него вие сте за никъде! Затова… Почитайте го! Уважавайте го! Давайте му това, от което се нуждае!

2. Вземете лист хартия и направете списък на всички неща, които тялото ви позволява да правите! Избройте ги и често допълвайте списъка.

3. Обърнете внимание на това, което тялото ви върши за вас всеки ден. От ставането ви от леглото, до смеха с приятели, до обичта и спокойствието, което изпитвате в прегръдката на любимите си хора. Колко много ви дава вашето тяло! Винаги помнете : Тялото не е орнамент на живота ви, то е инструмент на живота ви!

4. Вземете лист хартия и  помислете за хора от кръга ви,  на които се възхищавате. Помислете доколко външния им вид е опосредствал техните успехи и постижения?

5. Ходете с изправена стойка и с вдигната глава. Това са елементите на самоувереността. Ако само промените стойката си, скоро ще усетите, че  започвате да се чувствате по-самоуверени. Тяло и психика са едно цяло!

6. Никога не позволявайте теглото  или формите ви, да ви спъват да правите това, което искате и  ви доставя удоволствие. Танцувайте, плувайте, смейте се. Вие заслужавате да сте щастливи, независимо какви са формите ви.

7. Носете удобни за вашето тяло дрехи. То заслужава да се чувства добре. Намерете своя собствен личен стил. Този, който изразява вас най-добре!

8. Застанете пред огледалото. И вижте вашите предимства, това което харесвате в себе си. Избройте ги…На глас….Правете това постоянно и добавяйте и нови неща.

9. Помислете за всичко онова, което можете  да постигнете, ако не влагахте време и енергия да се притеснявате за тялото си. Направете поне едно от тях!…Сега!

10. Бъдете приятел на тялото си, а не враг! Ако мразите цвете, то повяхва! Ако мразите животно, то ви напуска ! Ако мразите тялото си, то ви отмъщава и ви показва ,че не се чувства добре! Не правете това със себе си.

11. Помислете само: вашата кожа се обновява напълно всеки месец , вашата стомашна лигавица- на всеки 5 дни, вашият черен дроб- на всеки 6 седмици, вашият скелет- на всеки 3 месеца. Вашето тяло е истинско чудо! Започнете да сте му благодарни и да го цените.

12. Всяка сутрин, когато се събудите, благодарете на тялото си, че се е възстановило и отпочинало, като по-този начин ви е позволява да се радвате на деня.

13. Всяка вечер, когато си лягате, кажете на тялото си колко сте му благодарни, за това което ви е позволило да свършите през деня.

14. Намерете спортът или движението, което ви кара да се забавлявате и правете това за удоволствие, за да се чувствате добре и за да сте сред приятели, а не за да отслабвате и да се борите с тялото си.

15. Върнете се назад във времето, когато сте се чувствали добре с тялото си. Кажете си, че пак можете да изпитвате това, дори и в това тяло, дори и на тази възраст.

16. Направете си лист, на който запишете 10 позитивни неща за себе си, като човек. Без да опоменавате външния си вид. Постоянно допълвайте листа!

17. Поставете бележка на всяко едно от огледалата си. На бележката нека пише:” Аз съм красива отвътре и отвън”. Четете я всеки път, когато застанете пред огледалото.

18. Изберете да виждате красивото в света, който ви заобикаля. Можете да напишете и декларация на вашия избор.

19. Започнете да си казвате :” Животът е твърде кратък , за да пропилявам времето си, мразейки се по този начин.”

20. Яжте, когато сте гладни. Почивайте, когато сте уморени. Обградете се с хора, които ви напомнят за вашата вътрешна сила и красота.

Не „мерете на кантара” своята самоувереност! Тя е вътрешно чувство!  Погрижете се истински за нея.