Арогантност, успех на всяка цена, липса на съчувствие или просто…Нарцисизъм

Този филм е потресаващ.

Това е филм за нарцисизма. Това са хора, които вярват, че са изключителни, често те казват, че са най-добрите. Единствената им грижа е как да успяват повече и повече. Твърде голямото им себелюбие ги прави арогантни към другите хора. Те са студени и не изпитват съчувствие. Хората често са просто “функция” в живота им. Имат невероятното усещане за слабостите на другите и умеят да ги използват за собствени цели. Обикновено са богати и много успели. За тях успеха е на всяка цена.

Честото са добре сложени в обществото, много от тях са се научили на социалните умения, които им трябват за да ги приемат хората, но когато сте в близки интимни отношения или работите дъги години за тях, няма как да не разкриете характеристиките им.

Този филм е изключително интересен и би ви помогнал, ако имате или сте под влияние на хора с такива характеристики. Това не са особености на характера. Това е тежко личностово разстройство, което прави хората неспособни да се свържат истински с друг човек.

Често жени с зависим характер, неуверени или просто материалисти стават жертви на подобен род хора. Това е опасна игра, в която няма щастие, няма споделеност, няма човещина.

Често  нарцисистите са с високо обществено влияние и заемат високи постове, но да си им подчинен не е лесна задача за никой.