Момиче, 21 год- анорексия

Отзив от момиче на 21 година, с анорексия

Поради строгото правило за конфиденциалност, имената, инициалите или каквито и да било данни за клиента няма да се публикуват. 

Запознах се с психолога Галя Мутафова, когато бях на 20-21 год. В този период се случиха твърде много неща в живота ми, които не можах да понеса за тази възраст, на която бях.

Преместих се в друг град, далеч от семейството ми. Имах неразбирателства с баща ми и в същия този момент щях да загубя майка ми. Всички тези промени се отразиха на психическото ми и здравословно състояние! Бях стигнала 40 кг! Осъзнах, че сама няма да мога да се справя.

Започнах да търся помощ от специалисти, които да ми помогнат или по-скоро да ме научат как да се справя с тези изпитания, които ми поднесе тогава живота преди да се погубя. Преди да срещна Галя опитах при 3-ма други психолози, но нито един от тях не можа да ме разбере, нито да ми „докосне“ душата. Не можа да вникне в проблемите ми. Всички казваха минаваш на анти депресанти и за тях това беше решението. Не се отказах, знаех, че някъде има някой, който ще ме разбере и така съвсем случайно попаднах на Галя.

Още от първата ни среща усетих, че тя ще бъде човека, който ще ме измъкне от този ад! Тя не само се задълбочи в пробема ми, тя успя да „изкопчи“ от мен спомени, мисли, за които аз дори не подозирах, че имам и си спомням. Тя успя да ме разбере, да ме напътства, изживяваше всичко със сърцето си. Само един такъв човек може да ти помогне; такъв който те разбира, не те осъжда, не ти се кара и не те принуждава да пиеш лекарства, защото така е най-лесно.

Срещите ми с Галя продължиха няколко месеца и винаги съм ходила с желание при нея. Постепенно успях да се преборя с проблема си, да стана по-силна и по- разумна. До ден днешен, който и да има проблем винаги препоръчвам Галя, защото тя не е само психолог, а истински човек!!! С днешна дата имам дъщеря и съм в хармония със себе си и съвсем отговорно казвам, че това го дължа на Галя!

Добави коментар