Обществена причина за Анорексия

Цялата тази нагласена „ Модерност“ е общо взето да създадеш животно с глава на сърна, тяло на пума и паунова опашка!!! Да вложиш милиарди, за да я рекламираш. И да накараш всички, които не изглеждат така, да се чувстват малоценни и да се “Погрижат за себе си”.

Дали знаем как модерната визия на жената афектира самочувствието на едно подрастващо момиче?

Няма друга възраст, в която да е толкова важно да си харесван и да се харесваш. Разбира се, когато си детето, което не е уверено в себе си и не можеш сама да прецениш добрите си страни и красотата си, тогава лесно попадаш в нуждата да се сравниш с някакъв еталон, за да придобиеш представа коя си.

Еталоните за женска красота са навсякъде. Налагани са от цяли индустрии. Те печелят, казвайки ви какво е „Модерно“ да носите всеки сезон, коя е модерната прическа, коя е модерния цвят и форма на веждите. Дотук става въпрос за една подръжка от около 100 лева месечно, за да сте в тон с красотата, която само след 6 месеца ще има други стандарти и визии.

Проблемът на тази индустрия е, че стигна твърде далеч. Модерен е тип дупе, ханш, бедра, гърди, устни…..  Т.Е модерно е да си с определена структура на тялото, а за Бога- тя е генетична!

И ако добре наблюдаваме структурите на тялото, които се прокламират за красиви съвсем не са обичайно и натурално срещани.

Манекенските размери- 90-60-90, при ръст над 173, с фина костна структура е нещо което натурално се среща при по-малко от 5 % от населението на Земята.

Тип испански вид женски форми с малка талия, по едро дупе и при съвършени крака, е също нещо толкова необичайно.

Чашка Д и Е на сутиена е също рядкост. Това означава, че имате голям бюст на малка обиколка на гръдния кош, което чисто природно не е естествено. Жените, които са родени така, знаят какви  проблеми създава това от чисто биологично естество.

Плътните устни са характерни за жени с определени черти на лицето- по-едър нос, по-големи очи и съвсем не пасват на дълги и тънки носове, които са също модерни!!!

Цялата тази нагласена „ Модерност“ е общо взето да съставиш животно с глава на сърна, тяло на пума и паунова опашка!!! И да вложиш милиарди, за да я рекламираш, карайки всички, които не изглеждат така да се чувстват малоценни и да се “Погрижат за себе си”.

Как да предпазим Себе си и Дъщерите си, от вечното недоволство, че не сме достатъчни на ТОЗИ изкуствен свят. Да ги предпазим от постоянните диети, постоянните пластични интервенции и всички психични разстройства, свързани с неприемането на тялото. Гледайте в клипа:

 

Добави коментар